A Kenny Dorsett által kitalált KD rig horogelőkét használhatjuk fekvő, lebegő és akár hóember csali felkínálásánál is. Ez az előke minden körülmények között, és minden víztípuson nagyszerű eredményekhez segíthet hozzá minket, horgászokat. Részemről nagy szeretettel alkalmazom dupla 20mm-es csalizási módnál. Nagy előnye egyszerűsége mellett, hogy kiváló akadást produkál, szinte mindig a hal alsó szájszegletébe akad, ezzel is minimalizálva a halvesztéseket.

A KD rig számtalan módon felhasználható kitűnő horogelőke

Az általam elkészített előke összetevői közül először a Dyna Tex Eazy Strip bevonatos fonott előkét mutatom be. Ezt a zsinórt a legextrémebb, kagylós, sziklás mederviszonyokhoz tervezeték. Pvc bevonata könnyen eltávolítható, ugyanakkor merevsége biztosítja a megfelelő akadást. Különböző aljzatokhoz illő zöld és barna színekben, és háromféle vastagsággal, 25Lb, 35Lb és 45Lb került forgalomba.

Dyna Tex Eazy Strip bevonatos fonott előke

Dyna Tex Eazy Strip bevonatos fonott előke

Az általam használt KD riget csakis a K-Karp TF Hooks Anti Eject teflonbevonatos horgával készítem. Ez a horog középhosszú hajlított szárral, egyenes heggyel, és lefordított szemmel rendelkezik. Kitűnő hegyének köszönhetően nagyszerűen akad és intenzívebb fárasztás esetén is biztosan tartja a halat.

kd-rig-11

Tökéletes horogtípus a Kkarp Anti Eject a KD rig készítéséhez

Szűkségünk lesz még gumiütközőre és stopperre is az előkénk elkészítéséhez. Az összetevők mennyiségéből is látszik, hogy nem egy agyonbonyolított előkéről beszélünk.

A kevesebb, néha több…..

A kevesebb, néha több…..

És akkor most nézzük, hogyan is készül egy ilyen egyszerű horogelőke.

Így készül a KD rig 1. lépés

Így készül a KD rig 1. lépés

Így készül a KD rig 2. lépés

Így készül a KD rig 2. lépés

kd-rig-03

Így készül a KD rig 3. lépés

Így készül a KD rig 4. lépés

Így készül a KD rig 4. lépés

Így készül a KD rig 5. lépés

Így készül a KD rig 5. lépés

Így készül a KD rig 6. lépés

Így készül a KD rig 6. lépés

kd-rig-07

Így készül a KD rig 7. lépés

kd-rig-08

Így készül a KD rig 8. lépés

kd-rig-10

Kész a KD rig

Azt gondolom a képek megtekintése után beláthatjuk, hogy a KD rig nem egy agyonbonyolított előke. Bárhol, bármikor pillanatok alatt elkészíthető nagyszerű társ a pontyhorgászatban. Nagy előnye hogy nem kell sem zsugorcső sem Line Aligner elkészítéséhez, mert a kötés tulajdonságának köszönhetően a horog ezek nélkül a kiegészítők nélkül is tökéletesen fog akadni.

Végezetül egy kevés halvédelem, mert ebből sosem elég! Azon társaim figyelmét kérném, akik a téli hónapokban, hozzám hasonlóan nem teszik le a botokat. Figyeljetek arra, hogy az ilyenkor fogott halak a lehető legrövidebb időt töltsék el a parton, különösen veszélyes a fagypont vagy fagypont alatti hőmérséklet. Hatalmas probléma lehet, ha a kopoltyúlemezekre ráfagy a víz. Ezért ha röpködnek a mínuszok, inkább ne vegyétek ki a vízből kedvenceinket, a vízben történő horogkiakasztás után had menjenek kedvenc barátaink.

kd-rig-12

Kívánok mindenkinek jó kötözgetést, és hasonló élményeket a szürke téli napokra. Ne feledjétek C&R!
Sziasztok!

Szigeti Tibor – K-Karp Hungary Team

Tetszett? Oszd meg!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter