Novembert írunk, a vizeink már eléggé visszahűltek így uszonyos barátaink már kevésbé aktívak, nehéz horogvégre csalni őket. Egyesületi tavunkon próbáltam szerencsét, amely egy murvabánya tó, törésekkel vízben levő sziklákkal, szigetekkel tarkítva. Ilyenkor egy jó hely aranyat érhet, ezért a választásom a tó hátsó részére esett, ahol elérhető közelségben található több sziget, illetve évek alatt kimosódott üregek, gödrök, ahova bajszos barátaink szívesen rejtőznek.

Miután elfoglaltam az állást, gyorsan elkészítettem a végszerelékeimet, kikészítettem a halvédelmi eszközeimet, amely a K-karp cég termékeiből áll. Nagyméretű bölcső, illetve merítőháló, hiszen fontos hogy óvjuk, védjük barátainkat a jövő nemzedék számára. Szerelékem 360 3lb-s botokból 30-as főzsinórból illetve, a Trabucco cég vastagodó dobózsinórjából tevődött össze. Ezt a fajta dobózsinórt előszeretettel használom a nagyobb távok eléréséhez, illetve a kagylók, sziklák kopó igénybevételét is jól tűri. Horogelőkének combi előkét kötöttem 6-os horoggal melyre 20mm-es oldódó, májas-tintahalas ízvilágú bojli került. Az első dobás nem is érhetett volna jobb helyen vizet, pontosan a sziget elé, ahogy azt terveztem. Még a másik szerelékemmel bíbelődtem egyszer csak kapásjelzőm csipogása törte meg a csendet, majd ez a csipogás folyamatos húzós kapássá ment át. Miután ráemeltem éreztem, hogy egy szebb példány akadt a horgomra. Rövid, izgalmas fárasztás után sikerült megmerítenem, majd a bölcsőbe fektetnem. A mérleg nyelve 8,10 kilónál állt meg, gyors fotózás, fertőtlenítés után már úszhatott is tova. A nap további részében már csak pár beleúszás borzolta a kedélyeket, komolyabb érdeklődő sajnos nem érkezett.

kep0

Következő héten egy jó baráttal érkeztem a tóra, helyszínül ugyanazt a helyet választottam, bízva hogy úszkál még a környéken darabosabb példány. Nagyon szép napsütéses csendes idő volt. a madarak vidáman csiripeltek. Csalinak ismét a 20mm-es oldódó májas-tintahalas bojlit választottam. Miután bevetettük szerelékeinket, élveztük ezt a szép november közepei időjárást. Telt-múlt az idő egyszer csak a botom felől egy csippanást hallottam, közelebb érve látom, hogy a botom vége elkezdett görbülni, gyorsan felvettem a kontaktust, erre a halam őrült vágtába kezdett. Tudtam, hogy kicsit keményebbre kell fognom, mert pár hete sajnos egy jobb halam akadót fogott és búcsút intett. Szerencsére sikerült megfordítanom, és pár perc múlva már a bölcsőben pihegő nem mindennapi tövesben gyönyörködhettem. Gyors fotó, fertőtlenítés, puszi és már úszhatott is tova. A nap folyamán még sikerült pár kisebb példányt horogra csalnunk, így a nap végén boldogan fordítottunk hátat a tónak.

kep2-1

Kicsit ugorjunk az időben. A sok kihagyás után már izgatottan vártam a tavasz első pecáját. Reggel menetrendszerűen meg is érkeztem, viszonylag rövid időn belül már kezemben is tudtam az engedélyt Sajnos az idő nem volt túl kegyes, enyhén szeles, esős idő volt. Horgászatom helyszínéül stégünket választottam. Gyors kipakolás, és a „fegyverek” beélesítése után, nekiálltam egy kis rendrakásnak. Pakolásztam sürögtem, forogtam, telt-múlt az idő egyszer csak kapásjelzőm csipogása zökkentett vissza a valóságba. Erőteljes húzós kapásra emeltem be, az izgalmakat az is fokozta, hogy fárasztás közben kellett a merítőmet összeraknom. No de persze pont ilyenkor van egyedül az ember, több kirohanás és egy viszonylag hosszú csata végéhez közeledve megpillantottam a kristálytiszta vízben az ellenfelem. Az adrenalin elkezdett dolgozni bennem, kezem lábam remegett, de elsőre sikerült megmerítenem tekintélyes méreteivel bíró ellenfelem. Az akadás tökéletes volt, a csalim szintén a már hideg vízben bizonyító egy szem 20mm-es májas-tintahalas golyó volt. Gyorsan a mérlegelő zsákba tettem, és már futottam is a halőrházhoz, hogy segítséget kérjek a mérlegelésben és fotózásban. A halam súlya 11,70kg-nál állt meg. Gyors fotó, fertőtlenítés és már úszhatott is tova! Ennél szebb szezonkezdést képzelni sem mertem volna! Mindenkinek hasonló élményeket, és jó szezont kívánok!

kep3-1

Marosfi Tamás K-Karp Team

Tetszett? Oszd meg!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter